Open motortoertocht 3 juni 2018 - Stop Alzheimer!

Ik gaf een Garmin navigatietoestel terug aan een deelnemende motorrijder. De route stond erop, hij kon gaan rijden. “Marianne, kijk eens even…” Een vriendin trok me achter de inschrijvingstafel vandaan en wees naar het terras van Café ‘t Tramstation, het startpunt van deze open toertocht. Het zat vol met motorrijders die nog even een bakje koffie namen, voordat ze vertrokken. De parkeerplaatsen en de straat waren volledig bezet met motoren. Tranen prikten in mijn ogen. Wat bijzonder en wat geweldig dat zoveel motorrijders gehoor hebben gegeven aan een actie van een motortoerclub in het Brabantse dorpje Nistelrode. Ontzettend dank je wel namens mij, mijn gezin en 'ons mam' die Alzheimer patiënte is.

Marianne

84 mensen hebben ervoor gezorgd dat er een bedrag van € 1.080,00 euro aan inschrijfgeld door MTC…Nisseroi gedoneerd kon worden, zoals je op deze pagina kunt zien. Heel hartelijk dank daarvoor!

Dank ook aan iedereen die heeft meegeholpen om deze activiteit te realiseren! Speciaal vermelden we Café ’t Tramstation voor het schenken van gratis koffie en Bakker van Mook uit Nistelrode voor het belangeloos leveren van heerlijke cakejes krentenbollen.

De dag van de open toerrit Stop Alzheimer! is voorbij, maar de tocht blijft beschikbaar op https://motorroutes.net/routes/motortoerrit-stop-alzheimer-2018 Het is echt een mooie route en een aanrader om alsnog te rijden, als je op 3 juni niet van de partij kon zijn. En mocht je dan bedenken dat Stichting Alzheimer Nederland toch wel erg goed werk doet, dan is een donatie, hoe klein ook, altijd welkom. Waarom? Nou, lees daarvoor eens hieronder de oproep voor deze actie…

Beste collega motorrijders,

Hierbij nodig ik, als lid van MTC...Nisseroi, jullie van harte uit om deel te nemen aan de open motortoerrit van onze motortoerclub op zondag 3 juni 2018. Het is een rit met een extra randje…

Stel je voor, je gaat even tanken met je motor en je realiseert je dat je eigenlijk geen idee hebt hoe je weer terug naar huis moet rijden. Je navigatie heb je bij je, maar hoe werkt dat ding? Of je stelt je netjes voor aan een nieuw lid van de motorclub, maar je merkt aan de reacties van mensen om je heen dat er iets niet klopt. Ze lachen een beetje, kijken wat ongemakkelijk, want je geeft een hand aan iemand die je al jaren kent. Stel je voor, dat je langzaam maar zeker al die mooie herinneringen kwijtraakt van motorvakanties, van het halen van je motorrijbewijs, de aanschaf van je eerste motor. Toch is het vooruitzicht nog verdrietiger. Je raakt je dierbaren kwijt, omdat je ze niet meer herkent. Je valt in herhaling en je vergeet. Onrustig zoek je naar een houvast, naar iets bekends, maar dat vind je niet. Toch blijf je zoeken, totdat Alzheimer ervoor heeft gezorgd dat er alleen maar leegte is.

Mijn moeder lijdt aan Alzheimer en heeft twaalf jaar lang bij mij en mijn gezin gewoond in een bijwoning. Als mantelzorgers hebben we vooral de laatste twee jaren pittige tijden gekend, want deze ziekte heeft een 24/7 impact voor alle betrokkenen. Sinds februari 2017 wordt ze liefdevol begeleid en verzorgd op een gesloten afdeling in een woonzorgcentrum. Hoe moeilijk het loslaten ook was, eindelijk konden we als gezin weer een normaal leven leiden. En ja, onze grote hobby weer oppakken: motorrijden!

Toch stopt het gevecht tegen deze ziekte wat ons betreft niet en het mooie is, dat onze motortoerclub MTC…Nisseroi met ons meevecht. De leden hebben besloten om het complete inschrijfgeld van de open motortoerrit van zondag 3 juni 2018 te doneren aan Stichting Alzheimer. Deze stichting financiert o.a. wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Alzheimer. Er is helaas nog steeds geen zicht op genezing of het stopzetten van deze akelige ziekte, die op steeds jongere leeftijd lijkt toe te slaan. Al het geld is meer dan welkom.

Dus wil je een prachtige motortocht rijden en tegelijkertijd een ontzettend goed doel steunen, kom dan op 3 juni 2018 naar Nistelrode.

Wil je wat meer weten over onze ervaringen met Alzheimer, kijk dan eens op  onze blogpagina https://openjeogenvooralzheimer.wordpress.com/

De route is te vinden op https://motorroutes.net/routes/motortoerrit-stop-alzheimer-2018

We hebben een openbare Dropbox folder aangemaakt van waaruit het gpx-bestand te downloaden is.

Klik HIER om naar de pagina te gaan.
- Geef het bestand even de tijd om zichtbaar te worden
- Klik indien nodig het Dropbox aanmeldscherm weg
- Klik op de blauwe downloadknop
- Sla het bestand op in een map of op het bureaublad van je PC/laptop

Volg vervolgens ons advies bij het importeren van het bestand in je navigatiesysteem:
Raadpleeg de website van MrGPS (link: https://www.mrgps.nl/kennis/mrgpsmethode/  ) dan zie je de video’s met uitleg hoe je de route het best in je toestel kunt laden, hoe de instellingen moeten staan en waar je onderweg op moet letten. Zowel voor Garmin als TomTom. Als het op die manier gedaan wordt, moet het goedkomen. Het bestand bevat 2 routes. Een route tot de (uiteraard vrijblijvende) koffiestop en de tweede is de vervolgroute. In totaal is dient de route ca 200 km lang te zijn.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.000 (110%)
Bekijk alle donateurs
25
23:27 uur
04-06-2018
1.015
22:01 uur
04-06-2018
Dit is de opbrengst van de toerrit. Super bedankt allemaal voor de deelname namens Motor Toer Club Nisseroi.
50
09:07 uur
25-05-2018
Graag had ik als lid van motorclub Keizer Karel meegedaan aan de motorrit op 3 juni. Helaas door een andere hobby lukt dat niet. Mooi initiatief, veel plezier met de motorrit en veel succes met geld inzamelen. 30 september start bij de Markies in Alverna de motorrit voor Beat Batten, van harte aanbevolen!
15
12:50 uur
23-05-2018
Helaas kan ik niet meerijden met de sponsor rit op 3 juni Ik heb die dag de Twente rit gepland. ( TDM-TRX-Tracerclub ) Mijn bijdrage als dank voor de uitnodiging .